SANAL MAKİNEYE PARDUS KURULUMU

SANAL MAKİNEYE PARDUS KURULUMU


Sanal Makineye Pardus Nasıl Kurulur ?


Merhaba arkadaşlar.Bu konumuzda size Pardus kurulumunu göstereceğim.İlk önce daha önce kurduğumuz Oracle VM VirtualBox'u açıyoruz.Daha önce ben XP'yi kurduğum için bende XP'de gözüküyor.Siz sanal makinenize birşey kurmadıysanız yeni ekran olarak görülür.




Buradan 'yeni' seçeneğine tıklıyoruz.Daha sonra çıkan yeni sanal makine oluştur kısmına 'Pardus' yazıyoruz.Türü olarak 'Linux' ve sunucumuzu 'Other Linux (32bit)' olarak seçiyoruz.Daha sonra 'ileri' diyoruz.




İleri dedikten sonra bellek boyutu karşımıza çıkıyor.Ben 1gb verdim.Siz istediğiniz kadar verenbilirsiniz.Ancak unutmayın ki yeşil alan bizim için uygun alandır.Onun dışına pek çıkmamaya özen gösterin.Bellek boyutunu seçtikten sonra 'ileri' diyoruz.






Bu kısımda 'şimdi sanal bir sabit disk oluştur' seçeneğini seçip oluştur diyoruz.






Daha sonra sabit disk dosyası türünü 'VDI(VirtualBox Disk Kalıbı)' seçeneğini seçiyoruz ve ileri diyoruz.





İleri dedikten sonra karşımıza fiziksel sabit diskte depolama başlığı altında iki seçenek çıkacak ve o seçeneklerden 'değişken olarak ayrılan' seçeneğini seçip ileri diyoruz.






Sonra karşımıza dosya yeri ve boyutu başlığı çıkacak.Burada istediğiniz boyutu verebilirsiniz.Bu tamamen size kalmış bir şey.Boyutu verip yeri ayarladıktan sonra 'oluştur' diyoruz.








Karşımıza çıkan bu bölümde ayarladığımız sistem çıkar ve bu özellikleri buradan da ayarlayabiliriz.Pardus ayarlar sisteme girip disket seçeneğini kaldırıyoruz ve daha sonra Pardus'u seçtikten sonra 'başlat' diyoruz.






Bu kısımda dosya simgesine tıklıyoruz ve daha önce indirdiğimiz Pardus iso dosyasını seçiyoruz ve aç diyoruz ve 'başlat' seçeneğiyle devam ediyoruz.





Şu anda işlem başlatıldı.





'Pardus Kurumsal 2013 KDE 686' seçeneğini seçiyoruz ve 'Enter' diyoruz.Daha sonra Pardus ekranı açıldıktan sonra Pardus'u yükle diyoruz ve bittikten sonra herşey kurulmuş oluyor arkadaşlar.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana......)



Google Plus ile Paylaş

Kısaca: Mekatronik ve Teknoloji Adına Herşey

Panelde şablon düzenle deyip, bu satırı aratarak buraya kısaca hakkımda yazısı yazabilirsiniz.
    BLOGGER YORUMLARI
    FACEBOOK YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder