MICROSOFT EXCEL DERS 1

MICROSOFT EXCEL


Excel bir hesap tablosu oluşturduğumuz içinde çeşitli matematiksel işlemlerin bulunduğu programdır.

Excel'e Giriş:

Merhaba arkadaşlar.Bugün size excel kullanmaya başladığımızda gerekli olan birkaç bir şeyi göstereceğim.

İlk olarak Microsoft Excel'i açıyoruz.Daha sonra boş çalışma kitabı diyoruz ve karşımıza böyle bir sayfa açılıyor.



Şimdi ise bir kutucuğa uzun bir yazı yazdık diyelim.Daha sonra onun yanındaki kutucuğa da yazı yazdık.Peki ilk yazdığımız uzun yazı kayboldu.Bunu nasıl düzeltiriz peki?Aynen anlattığım gibi tabiki.Uzun yazı yazdığımız kısıma yuvarlak içine aldığım kısıma iki kere tıklamak yada köşeden tutup istediğiniz kadar sürüklerseniz uzun yazı tekrardan gözükür.





Şimdi excel'de yüzde, para birimi, tarih, saat, bilimsel, kesir vb. şeyleri göstermek için önce yazımızı yazıp sonra sağ tuş yapıp hücreleri biçimlendir diyip ne istiyorsak oradan seçebiliriz ve daha sonra gene ne yapacaksak bu işlemi uygulamamız lazım.Yoksa belirlediğimiz şeye göre sürekli kutucukları doldurursunuz.





Şimdi ise haftanın günlerinin olduğu bir tablo hazırlayacağız.İlk olarak yapmamız gereken bir kutucuğa haftanın günleri diye yazmak olacak.Daha sonra hücreleri biçimlendir diyoruz.Sonra hizalama çıkıyor ve açımızı veriyoruz.Daha sonra metine tıklayıp iki türlü ortalıyoruz.





Şimdi ise bir kutucuğa 1 yazalım.Daha sonra bu kutucuğu tutup aşağıya kadar seçelim.Normalde onu bu şekilde yaparsak her kutucuk 1 olur.Ama bizim amacımız sırayla gitmesi.O zaman kutucuğun kenarında otomatik doldurma seçenekleri var.Ona tıklayarak doldurma serisine tıklamamız yeterli.Aynı şey aylar, günler içinde geçerli.


İşte bu kadar arkadaşlar.Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana......)
Google Plus ile Paylaş

Kısaca: Mekatronik ve Teknoloji Adına Herşey

Panelde şablon düzenle deyip, bu satırı aratarak buraya kısaca hakkımda yazısı yazabilirsiniz.
    BLOGGER YORUMLARI
    FACEBOOK YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder