MICROSOFT WORD DERS 2

WORD

Word'e Giriş 2:


Merhaba arkadaşlar.Bugün size bir metni madde halinde yazmayı, önemli yerleri renklendirmeyi, önemli bir söz yada alıntıyı belirtmeyi, tablo yaparken hece, sütun, satır gibi özellikleri, bir yazıdaki her satırın baş harflerini büyük yapma ve son olarak bir metine değişik şekillerde resim eklemeyi göstereceğim.



İlk olarak madde halinde yazmayı göstereceğim.İlk önce metinimizi oluşturalım ve daha sonra neler madde halinde yazılacaksa onları seçelim.Daha sonra resimde yuvarlak içine aldığım yere tıklayıp madde işaretini seçelim.Hepsi bu kadar.





Şimdi ise var olan bir metinde önemli olan bir kaç yer var ve buralarını renklendirmek istiyoruz.Önemli olan yerlerin altını çiziyoruz ve resimde göstermiş olduğum yere tıklayıp istediğimiz rengi seçiyoruz.





Şimdi sıra geldi bir alıntı yada güzel bir kelimeyi daha farklı gösterişli yazmaya.Bunu da metin kutusundan yapıyoruz.Ekleye tıklıyoruz ve daha sonra metin kutusuna girip istediğimiz şekli seçip içine yazıyı yazıyoruz.





Şimdi ekle deyip tablo oluşturuyoruz.Ardından kenarlıklara tıklıyoruz ve oradan tablomuzun ne renk olacağını belirliyoruz.





Daha sonra tablonun içinden sağ tıklayıp tablo özellikleri diyoruz ve buradan metinin tablonun neresinde olması gerektiğini, hücre kısmından tablodaki yazının tablonun üstünde mi altında mı olduğunu, ve sütun kısmından yazı yazdığımız alanın genişliğini ayarlıyoruz.










Şimdi ise bütün yazıların baş harflerini komple büyük yapmayı göstereceğim.Yazıyı komple seçip Aa'ya tıklıyoruz ve 'Bütün sözcükleri büyük harfle başlat' diyoruz.




Şimdi ekle deyip resimlere tıklıyoruz.Daha sonra istediğim resmi seçip tamam diyoruz.Sonrasında ise kutucuk içine aldığım yerlerden çeşitli ayarlar yapabiliyoruz.





Bugünkü dersimiz bu kadar arkadaşlar.Bir şeyler öğretebildiysem ne mutlu bana.....)
Google Plus ile Paylaş

Kısaca: Mekatronik ve Teknoloji Adına Herşey

Panelde şablon düzenle deyip, bu satırı aratarak buraya kısaca hakkımda yazısı yazabilirsiniz.
    BLOGGER YORUMLARI
    FACEBOOK YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder